teatimes.blogg.se

Jag är en tjej på 26 år som kämpar med att bli frisk från anorexi. jag har haft en ätstörning i 9 år och anorexi i 7 år så nu vill jag en gång för alla bli frisk och börja leva ett liv i frihet. Jag är intresserad av kost och hälsa och är vegetarian sen ca 10 år tillbaka. Mina intressen är min hund, att läsa, skriva, se TV-serier och träffa vänner och familj. I mitt friska liv älskar jag att träna och röra på mig och det motiverar mig att bli frisk.

Mysig kväll och program tips

Publicerad 2014-04-30 23:07:00 i Ätstörningen,

Kvällen blev fin faktiskt, men på vägen till mina föräldrar höll jag och hunden på att regna bort, det verkligen vräkte ner. Sen åt vi middag och pratade i flera timmar, jag hade lite kämpigt med att äta med dom, kände mig skakig och det tog ganska lång tid men allt hamnade till slut i magen. Sakta men säkert. Konstigt att det är så svårt det där. Men det var skönt för dom sa ingenting om min mat, vi fokuserade inte alls på det.

Tips om intressant podradio! På Sverigesradios hemsida och i deras telefonapp finns det nu tre program om slutenvården för personer med ätstörningar och självskadebeteende. Under kategorin P3 dokumentär finns ett program om branden på rättsspsyk i Växjö där två unga tjejer med självskadebeteende dog och hur det kom sig att tjejer som inte begått något brott hamnat på rättspsyk. Tips också att läsa boken Slutstation rättspsyk som tar upp flera sådana fall.

Programmet som heter Verkligheten har två program som heter Dagbok från slutenvården, det är som en serie i två delar som verkligen berörde mig. Ska lyssna på del två ikväll tänkte jag. Det är så klart en hel del som skiljer sig mellan mina upplevelser och tjejens i programmet men också flera saker jag kände igen mig i. Blev lite tungt efter att jag lyssnat på första delen, det väckte mycket känslor och minnen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela